Janne´s blogg

Janne´s blogg

juni, juli, augusti 2010

2010Posted by Jan 29 Jun, 2011 12:44

Vi hade en fantastisk sommar; Under 3 månader seglade Vi utefter Sveriges hela ost-kust, ner till Ystad. Vidare utefter hela Nord Europas Atlantkust, - Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och England.

Vädret var det mest underbara denna sommar med mycket sol och bra vindar. Mötet med alla människor. Midsommarnatten i Sandvik på Öland, med Ove Nilsson, en gammal sjöman som under 2:a världskriget seglat med handelsfartyg på Tyskland. Senare på "Älvsnabben", fick uppleva mycket elände som Hitler ställde till med. - Ove gör numera mycket fina stentavlor med segelbåtar i fina "pose´r". Väl värt ett besök till honom och skaffa en stentavla.

Mötet med Hans Linnestad 79 år, från Norge, som ensam ska segla till Grenada i Caribien, för att lägga ner ett minnesmärke efter sin far som blev torpederad på Atlanten under kriget. Hans kommer att fylla 80 år under sin tillbakasegling till Norge under 2011, om alla hans planer blir uppfylda.

Mötet med våra fantastiska vänner från Crew i England, dessa fina dagar med vandring upp på de Vita Klipporna i Dover. Muset i Dover med Världens älsta Oceangående skepp 2500 år före Tutan Camo. - Sveriges Österlen, med Dag Hammarskölds hus som numera är naturreservat, Sveriges "Stonehenge" som heter "Alne Stenar" en stensättning som ett fartyg, flera tusen år gammalt. - Alltsammans avslutas med Månbelysta nätter efter den Svenska ostkusten, under ibland sång av Jussi Björling.

Svenska sydkusten är vacker. Blåeld o hav på Öland.

Kapetissan i Holland.

I glada vänner´s lag - England

  • Comments(0)//blogg.agnesaallotar.se/#post7